Sportief Coachen

Zorg samen met Sport Approved voor gemotiveerde leden en een sportief klimaat.
 
Sportieve sfeer
Het meest belangrijke voor je sportvereniging? Enthousiaste, gemotiveerde leden die zich veilig voelen om te sporten, te begeleiden, te ontspannen, te genieten, te ontmoeten en hun sportieve grenzen te verleggen. Binnen een veilig sportklimaat groeit het plezier, zelfvertrouwen, motivatie en prestatie van alle leden. Trainers en bestuurders zorgen voor een positief klimaat. Alle sporters, trainers en bestuursleden zullen hierdoor meer plezier beleven en bij jouw vereniging blijven. Deze sportieve sfeer trekt ook nieuwe leden aan.
 
Jouw invloed als coach
Een aanmoediging, een compliment, een corrigerende opmerking; als trainer, coach of begeleider heb je grote invloed. Het zelfvertrouwen, de motivatie en het plezier van de jeugdige én volwassen leden wordt positief beïnvloed door een sportieve sfeer.
 
Traject Sportief Coachen
Met het traject Sportief Coachen van Sport Approved word je als coach, trainer, begeleider of bestuurder bewust gemaakt van je invloed op spelers en de sfeer binnen de vereniging. Hoe stimuleer je sportief gedrag en pak je ongewenst gedrag aan? Sport Approved helpt je met opvoedkundige vaardigheden en praktische tips zodat het plezier en de sportprestaties van de spelers groeien.

Het basisprogramma bestaat uit twee (inter)actieve sesssies met trainers en coaches. Sport Approved komt eerst bij u langs om wederzijds kennis te maken en de inhoud van deze twee sessie af te stemmen. Na afloop van het traject vindt er nog een evaluatiemoment plaats met enkele bestuursleden of leden van de technische commissie.

Desgewenst kan het traject worden aangevuld met ondersteuning van de trainers en coaches in de praktijk. Sport Approved bezoekt graag de trainingen en de wedstrijden om de begeleiders van feedback te voorzien.

Subsidiemogelijkheden
Sportief Coachen is oorspronkelijk een programma van NOC*NSF welke door hen gesubsidieerd werd voor de bij hen aangesloten sportbonden. Sinds 2016 is dit verandert maar nog steeds wordt het traject deels door hen vergoed waardoor de kosten van het basisprogramma Sportief Coachen voor de vereniging laag zijn. Dit vooral theoretische traject vullen wij graag aan met hulp aan de begeleiders in de praktijksituatie.  

Geïnteresseerd in wat wij voor uw vereniging kunnen doen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

 


Deel ons via: