Coach de Coach

Ondersteuning voor sporttrainers en -coaches in de praktijk  

Hoe motiveren we onze sporters? Hoe komen de begeleiders over op de sporters en wat zeggen ze eigenlijk tegen hen? Sport Approved ondersteunt sporttrainers op het gebied van pedagogische vaardigheden door hen te observeren tijdens trainingen en wedstrijden en hierop feedback te geven. Dit doen we niet alléén. Dit doen we samen met andere mensen vanuit uw eigen vereniging zodat zij de kwaliteiten ontwikkelen van een trainerscoach. Deze trainerscoaches coachen de clubtrainers en coaches van de vereniging in de toekomst op hun pedagogische kwaliteiten. De clubtrainers leren van hun trainerscoaches hoe zij hun spelers maximaal motiveren, hoe zij hun kennis optimaal overbrengen op hun spelers en hoe zowel spelers als trainers veel plezier beleven.

Als trajectbegeleider Coach de Coach helpt Joost Kuppens de trainerscoaches met objectief observeren, analyseren en met feedbackgesprekken voeren. Trainers, coaches en andere begeleiders leren de eigenschappen van een “goede trainer” te herkennen, te verwerven en in te zetten waardoor de vereniging, op korte én lange termijn, een veilig sportklimaat zal houden.

Wilt u geen mensen op laten leiden tot Trainerscoach maar ons één of enkele keren uw begeleiders laten coachen? Ook dat kan!

Relatie tot Sportief Coachen
Door mensen binnen je eigen vereniging op te leiden tot Trainerscoach, wordt de vereniging zelfredzaam in het coachen en begeleiden van het gehele verenigingskader. Daar waar in het traject Sportief Coachen veel kennis en handvatten worden toegereikt met betrekking tot didactische en pedagogische vaardigheden, zorgt Coach de Coach ervoor dat zowel nieuwe als ervaren begeleiders geholpen worden in de praktische toepassing hiervan tijdens trainingen en wedstrijden.

Subsidiemogelijkheden
Coach de Coach is oorspronkelijk ontwikkelt door NOC*NSF. Mogelijk subsidiëren zij dit traject deels voor jouw vereniging. Neem contact met ons op om te kijken of jouw vereniging in aanmerking komt voor deze subsidie. Wanneer hier geen of slechts deels sprake van is, maakt Sport Approved graag een vrijblijvende offerte voor je op.

 


Deel ons via: